OFTALMOLOGIA

Especialistes en Retina - Cirurgia Ocular

Departament equipat amb la tecnología més avançada.

- Cataractes

- Cirugia refractiva

- Cirugia oculoplàstica

- Retina y Cirugia Vitreo-Retiniana

- Optometria

- Oftalmologia infantil

- Laser YAG

- O.C.T.


 

 Que és?

L'oftalmologia és l'especialitat mèdica que estudia les patologies del globus ocular, la musculatura ocular, sistema lagrimal, parpelles i els seus tractaments.

Subespecialitats

La necessitat de prevenir amb un Diagnòstic precoç i un maneig segur ha convertit la Oftalmologia en subespecialitats o ensinistraments d'alta especialitat: Retina, Glaucoma, Còrnia i Cirurgia Refractiva, Oculopastica i Orbita, Baixa Visió, Segment Anterior, Estrabisme, Oftalmologia Pediàtrica, neuroftalmologia, cadascuna d'elles amb un arsenal diagnòstic i terapèutic específic.

Funcions

Les malalties oculars estan en relació amb la resta de l'organisme (vgr. diabeti) o són exclusives de l'ull (vgr. cataracta). Moltes són degeneratives, dependents de l'edat (vgr. maculopaties). Els especialistes en oftalmologia són els oftalmòlogs (també anomenats oculistes generals, de manera col·loquial i inadequada), que diagnostiquen les possibles dolències mitjançant diferents proves per poder establir el tractament adequat:

- Mèdic: Mitjançant col·liris, pomades o per ingesta general, és el més habitual en diferents processos infecciosos, al·lèrgics, glaucoma o inflamatoris, en els quals s'utilitzen tractaments farmacològics. Nombroses malalties distròfiques i degeneratives de la retina i nervi òptic no tenen tractament si es diagnostiquen en etapes avançades.

- Optic: consistent en l'exploració de l'ull (com a instrument òptic que és, sotmesos a les lleis físiques) per determinar la graduació necessària en ulleres o lents de contacte hipermetropia, miopia. Aquesta activitat és desenvolupada també per els optometristes. La cirurgia refractiva actua exclusivament sobre el dioptric corneal sent exclusivament realitzada per cirurgians oftalmòlogs.

- Quirúrgic: usant la cirurgia exerética o la funcional (restituir una funció) en casos com glaucoma (neuropatia òptica associada o no associada a pressió intraocular elevada), cataracta (opacitat del cristal.lí), pterigió (invasió de la cornia per la conjuntiva), obstrucció de la via lagrimal, despreniment de la retina etc.

La necessitat de prevenir amb un diagnòstic precoç i un maneig segur ha convertit l'Oftalmologia en subespecialitats o ensinistraments d'alta especialitat: Retina, Glaucoma, Cornea i Cirurgia Refractiva, Oculopastica i Orbita, Baixa Visió, Segment Anterior, Estrabisme, Oftalmologia Pediàtrica, Neuroftalmologia, cadascuna d'elles amb un arsenal diagnòstic i terapèutic específic.

Mes informació: Oftalmologia

Data Actualizació: 18 de març de 2017

Copyright© 2017. All Rights Reserved. Centre de Traumatologia i Rehabilitació, S.L.P. - CIF B58127044