RADIOLOGIA

Radiologia Digitalitzada

Qué és?

La radiologia és l'especialitat mèdica i odontològica que s'ocupa de generar imatges de l'interior del cos mitjançant diferents agents físics (rajos X, ultrasons camps magnètics, etc.) i d'utilitzar aquestes imatges per al diagnòstic i, en menor mesura, per al pronòstic i el tractament de les malalties. També se li denomina genèricament radiodiagnòstic o diagnòstic per imatge.

Funcions

En el cos humà es poden distingir, generalment, tres densitats, que donen origen a les estructures que es poden estudiar:

- Densitat Osea: Teixits amb alt contingut en calci. Ossos i teixits calcificats.

- Densitat Aire: Teixits plens d'aire. Pulmons i gasos intestinals.

- Densitat Intermèdia: la resta. En aquesta al seu torn es poden distingir matisos, com fan els metges per destriar entre una víscera buida i una sòlida (com a aparell digestiu i fetge, per exemple).

La limitació fonamental és que només plasma dues dimensions, per la qual cosa és difícil delimitar bé els aspectes anatòmics.

Para qué es demana?

Fonamentalment per estudiar les lesions:

- òseas

- pulmonars

- cardiaques

- digestives

En aquest Centre el Servei de Radiologia s'utilitza únicament com a mètode complementari per al diagnòstic sol·licitat pels nostres Professionals Mèdics, per tant, nomès és un servei intern del Centre Mèdic.

Copyright © 2020. All Rights Reserved. Centre de Traumatologia i Rehabilitació, S.L.P. - CIF B58127044